Márvány polirozás

Márvány polirozás

Vállaljuk márvány padlófelületek polírozását, csiszolását.

Miben különbözik a márvány polírozás a csiszolástól? Mi is pontosan a márványcsiszolás, vagy általánosságban a kőcsiszolás ?

Alapvetően a munkafolyamat nem sokban különbözik a vizes kő polírozástól. , egyszerűen csak durvább szerszámokkal, mélyebben szedjük vissza a felületi sérülésekkkel teli kőfelszint, egy teljesen sima felületet hagyva magunk mögött.. Miután ezt a feladatot elvégezzük, újra és újracsiszoljuk a felületet egyre finomabb gyémánt szemcsézetü szerszámokkal. Amikor a 800grit es finomságot elérjük, a felületnek már enyhe matt-selyemfényt kell mutatnia. – és ezt követően jönnek a polírozás fázisai, vagyis márványnál 1500 -3000 grit , kőtől függően plusz egy polírpasztás végbefejezéssel, amennyiben tükrös fény az elvárás. – Gránit felületek  polírozásakor ezek a fázisok 1200 1500-2000-2500-3000 grit ként szoktak megjelenni általában , és egy végső polirozással ahol vagy polirport, vagy pasztát használunk a magasabb optikai hatású fény és védelem érdekében

Miért érdemes/kell a 10 évnél idősebb használatban lévő kövezeteket csiszolni is, nem csak polírozni?

– Azért, mert a kövön látható apró karcok, és ragyásodások nem távolíthatók el teljes mértékben polírozással, és így a végeredmény nem lesz olyan szép, amilyen lehetne ha előcsiszolással megdolkoznánk mélyebben a márványt, vagy mészkövet, stb.. Tizszer annyi polírozással sem lehet elérni olyan sép hatást a felületen mint egy szükséges mértékű visszacsiszolással. – A próbacsiszolások alkalmával épp ezt nézzük és teszteljük, hiszen a munka és kopásdíj két fő tényező az árképzésnél, és az sem mellékes, hogy a megrendelő meggyőződhet, láthatja milyen végső felületre számithat a pénzéért..

Mi az a kristallizálás?

A kristallizálás egy vegyszeres eljárás megnevezése. Az eljárás során vegyszer-vegyszerek hozzáadásával acélgyapjúval a kő felületét kristályosítjuk, és egy felkeményitett fényes felületet kapunk. Az eljárás gyönyörű végeredményt ad, ám kivitelezése nagy gyakorlatot igényel, a vegyszer és a felhasznált acélgyapjú ára valamint a ráfordított idő miatt általában drágább mint egy hagyományos vizes kőcsiszolás – polírozás .

Kérdés, megrendelés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. : 06204939021 – telefonon, vagy a kapcsolati ürlapon keresztül.